Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Michael, Magyarországon

with-flags.jpgMichael Jackson a 90-es évek közepén többször is ellátogatott hazánkba. Mindig a Kempsiki Hotel-ben szállt meg, ugyanabban az elnöki lakosztályban. Először 1994-ben járt itt, amikor egy rövidfilmet forgatott le a Hősök terén és a Margit hídon. 1996-ban kétszer is Budapesten járt: először villámlátogatásra érkezett, hogy megnézze közelgő fellépése helyszínét, a Népstadiont, majd szeptember 11-én meg is tartotta a History World Tour turné második koncertjét Budapesten.

A Kempinski szálloda dolgozói arra emlékeznek, hogy az énekes programja minden alkalommal nagyon zsúfolt volt, amikor pedig visszatért a szobájába, "nagyon igényelte a nyugalmat". A hotel alkalmazottai közül csak néhányan mehettek be az elnöki lakosztályba - például takarítani -, de azt is akkor kellett elvégezniük, amikor Michael Jackson távol volt. Az énekes saját stábbal érkezett a hotelbe, volt saját sofőrje, szakácsa, és a titkára intézte helyette az ügyeket. "Teljesen emberi volt, de tudatában volt annak, hogy sztár" - emlékezett vissza benyomásaira Sáska Erzsébet, a szálloda housekeeping managere. Szerinte látszott, hogy az énekes "nagyon élvezte, hogy így szeretik", gyakran kiállt az ablakba, és integetett, meg üzeneteket küldött a rajongóknak. Ők a hotel előtt táboroztak 24 órán át, és folyamatosan skandálták a nevét. "Képesek voltak az éjszakákat is az ablaka alatt tölteni. Ez különleges, ilyen mértékű rajongás és őrület egyetlen híres vendégünket sem vette körül" - mondta Sáska Erzsébet. Emellett az énekes nagyon kedvesnek és emberinek tűnt a szálloda munkatársai számára. Nem voltak különleges kívánságai vagy allűrjei, az egyetlen kirívó dolog az volt, hogy állandóan maszkot viselt, amelyet talán még a szobájában sem vetett le. Már akkor is nagyon félt a fertőzésektől, valószínűleg ezért sem engedett fizikailag közel magához senkit, azt sem engedte meg, hogy a rajongók a közelébe férkőzzenek - mondta. Az énekes egy alteregót is hozott magával Budapestre, aki szintén a szállodában lakott, és megtévesztésig hasonlított Michael Jacksonra - tette hozzá.

 

A Parlamentbe is bement

Michael Jackson 1994 augusztusában járt először Magyarországon, magánrepülőjén akkori felesége, Lisa Marie Presley is elkísérte. Ekkor videoklipet forgatott Budapesten, a Hősök terén és a Margit hídon. "Akkor két vagy három napra a fél várost lezárták" - emlékezett vissza Palla Zoltán, aki sok budapestihez hasonlóan elment megnézni a forgatást, és a két évvel későbbi budapesti koncerten is ott volt. A Felvonulási téren több pavilont állítottak fel a stáb részére. "Minden pavilonnál állt az ujjongó tömeg. Sétáltunk a Hősök tere felé, és úgy százötven méterenként minden pavilonnál autogramot osztott egy Michael Jackson hasonmás" - mondta. "Két vagy három Michael Jacksont is láttam."

farkassal.jpgJackson 1994-ben elment a Bethesda és a Heim Pál Gyermekkórházba is. Az MTI így tudósított a 15 évvel ezelőtti eseményről: "Michael Jackson igen sok ajándékkal kedveskedett, felesége társaságában sorra járta a kórtermeket, érdeklődött a gyerekek állapota felől. (...) A nagyobb gyerekek virágcsokorral köszöntötték a világhírű látogatókat. A Bethesda-kórház egyik négyéves betegének, Farkas Bélának utóbb kifizette életmentő műtétjét. A májbeteg kisfiút Brüsszelben műtötték meg, családja nem lett volna képes összegyűjteni a 30 millió forintot az operációra."

Legközelebb Jackson 1996 júliusában járt Budapesten - akkor már mindenki tudta, hogy szeptemberben fellép a Népstadionban. Csupán pár napra érkezett, hogy megnézze a közelgő koncert helyszínét, a Népstadiont. Rajongók tucatjai próbálták kísérni mindenhová. Az MTI szerint "Michael Jackson fekete kalapban, meggypiros ingben, fekete nadrágban és cipőben egyszer mutatkozott, és tört magyarsággal csak ennyit mondott: 'Szeretlek titeket!'

 

Az énekes a koncert utáni napokban sétált a budai várban, elment a Casino Vigadó étterembe, száz, korábban kiválogatott magyar kisgyerekkel vacsorázott együtt - az MTI szerint szendvicset, pogácsát, perecet és puszedlit. Az étteremben cigányzene szólt. Az énekes látogatását szervező cég szerint Jackson "lelkesen megtapsolta a cigányzenekar játékát". Állítólag annyira tetszett neki a cigányzene, hogy emlékül egy hegedűt kért a szervezőktől, amit "néhány pengetéssel ki is próbált".

 

A Budapesten forgatott klippje.

Megmenti, Farkas Béla életét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

All internet will be CRASHED with XEvil!?

(Masharunny, 2017.12.12 21:29)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet captcha.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

777tyson@gmail.com

(Tyson, 2012.03.06 17:58)

bocs szeptember 10én volt a koncert.